Alarmsysteem woning - Alarmsystemen

Waarom een alarmsysteem in een woning? U kunt inbraak voorkomen door een alarmsysteem in de woning te plaatsen. Een inbreker kiest liever een ander huis zonder alarmsysteem om daar gemakkelijker ongezien naar binnen te kunnen dringen. Een alarmsysteem in de woning is dus een eenvoudige investering die de emotionele en materiële gevolgen van inbraak kan helpen voorkomen.

Hoe werkt een woning alarmsysteem?

U kunt het alarmsysteem dat in de woning geplaatst is zelf aanzetten wanneer u de deur uitgaat. Sommige alarmsystemen in de woning maken gebruik van bijvoorbeeld een cijfercode, vingerscan, oogherkenning of een badge om toegang te krijgen tot het systeem. Wanneer er door het alarmsysteem in de woning beweging gedetecteerd wordt terwijl deze is geactiveerd stuurt deze een melding. U kunt er voor kiezen of de melding van het alarmsysteem in de woning naar uw mobiele telefoon of naar een centrale meldkamer wordt gestuurd.

Ook bij brand in de woning

Niet alleen bij inbraak maar ook bij brand geeft het alarmsysteem dat in de woning is een signaal door aan de meldkamer waar het systeem mee in verbinding staat. Er wordt dan direct door de meldkamer gereageerd en adequaat gehandeld. Met een alarmsysteem in de woning bent u niet alleen veilig tegen inbraak maar ook brandschade wordt beperkt.

Alarmsysteem woning

Alarmsystemen schrikken ongewenste bezoekers af en werken ontradend. Slaan inbrekers toch hun slag? Dan loeit de buitensirene de hele buurt wakker. En als gebruiker ontvang je automatisch een SMS.

Nog meer zekerheid inbouwen? Sluit je aan bij een meldkamer, jouw garantie op een nauwgezette opvolging en afhandeling. En als het er echt om gaat, wordt de politie of brandweer verwittigd.

Professionele alarminstallatie

Een professioneel alarmsysteem is uiteraard een veel grotere investering dan een doe-het-zelf pakket, maar je hebt dan ook wel een veel deugdelijker systeem met veel meer mogelijkheden. Bovendien gaat het altijd om een op maat gemaakte installatie die perfect aansluit bij de omstandigheden van je woning en jouw wensen. Daarnaast is een professioneel alarm uitgerust met veel meer veiligheidsmaatregelen, waardoor het voor de doorsnee crimineel niet meer te saboteren is en het systeem altijd goed zal functioneren.