Draadloos alarmsysteem - Alarmsystemen

Een draadloos alarmsysteem is een goed middel om inbrekers buiten de deur te houden. Het systeem zal de inbrekers afschrikken waardoor deze eerder een makkelijker te verkrijgen buit zullen kiezen.

Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat deze op iedere gewenste plaats in de woning of bedrijf geplaatst kan worden. Het vereist geen sloopwerk om de bedrading netjes in de muur af te werken. Dit maakt het plaatsen van een draadloos alarmsysteem veel gemakkelijker en goedkoper. Ook wanneer u gaat verhuizen kunt u het draadloos alarmsysteem gemakkelijk meenemen naar de nieuwe woning. Het nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat er batterijen in het systeem zitten die eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Afhankelijk van het merk van het gekozen draadloos alarmsysteem gaat de batterij 1 tot 4 jaar mee. De meeste systemen geven een signaal af wanneer de batterij bijna leeg is en het tijd is om deze te vervangen.

Met een draadloos alarmsysteem kan je de veiligheid in je woning of kantoor aanzienlijk verhogen. Voor de installatie van dit soort alarm zijn geen breekwerken nodig, wat bij een bekabeld alarm wel het geval is. In dit geval ontdek je de mogelijkheden, de voor- en nadelen en prijzen van draadloze alarmsystemen.

Het signaal van het draadloze alarmsysteem zal niet verstoord kunnen worden door het signaal van het draadloze alarmsysteem van bijvoorbeeld de buren of een ander naburig pand. Dit komt omdat ieder component dat op het draadloos alarmsysteem wordt aangesloten apart wordt aangemeld op uw eigen systeem. Hierdoor corresponderen alleen de detectoren die u hebt aangesloten op het draadloos alarmsysteem met uw specifieke systeem.

Bij de installatie van een vast alarmsysteem door een erkend installateur in een privéwoning ouder dan 10 jaar kan je trouwens rekenen op een verlaagd BTW-tarief. Je betaalt dan 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%.

Ben je op zoek naar een erkend installateur voor de installatie van een draadloos alarmsysteem? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij professionele plaatsers van alarmsystemen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste Alarmsystemen kiezen.