Hoe kies ik een alarminstallatie? - Alarmsystemen

Een bedrijfspand, zoals een kantoor of winkel dient van een alarminstallatie te worden voorzien om onder meer inbraak te voorkomen. Een alarminstallatie voor bedrijven kan naast de beschikking over een inbraakalarm ook worden uitgebreid met andere alarmeringen, zoals een rookmelder of waterlekkage. Bij de keuze voor een alarminstallatie van uw bedrijf kunt u rekening houden met een aantal aspecten. Zo kunt u kiezen voor een draadloos alarmsysteem dat is aangesloten op de alarmcentrale, maar kunt u ook kiezen voor een bedraad alarmsysteem. Bij het maken van de juiste keuze voor een alarmsysteem kunt u ook gebruikmaken van de risicoanalyse klasse.

Risicoanalyse alarmsysteem MKB klasse

Een instrument dat gebruikt wordt om het risico van inbraak te kunnen bepalen, is de zogenaamde verbeterde risicoklasse indeling, afgekort tot VRKI. Door het inbraakrisico te bepalen, kan er vastgesteld worden welke maatregelen er ter preventie kunnen worden genomen om het bedrijfspand te beveiligen. Voor bedrijven geldt dat de risicoklasse indeling in verschillende categorieën is verdeeld met een aparte categorie voor bedrijven en voor winkels of showrooms. Een groot deel van de leveranciers op het gebied van inbraakbeveiliging kan u op basis van de risicoanalyse advies geven over de aanschaf van een alarminstallatie.

Keuze voor functies alarmsysteem

Bij de keuze voor de functies van een alarmsysteem zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een bewegingsdetector, een deuropeningdetector en een verbinding met een alarmcentrale. Bij de keuze voor de functie van de alarmsystemen kan er ook rekening worden gehouden met de ruimte, die beveiligd moet worden. Een kantoor kan bijvoorbeeld van een ander type alarmsysteem worden voorzien dan een parkeerplaats, die beveiligd moet worden.

Advies bij keuze alarminstallatie

Het is begrijpelijk dat u bij de beveiliging van uw bedrijfspand, zoals een kantoor of winkel van advies voorzien wenst te worden omtrent de aanschaf van een alarminstallatie. U kunt bij het aanvragen van een offerte gebruikmaken van de mogelijkheid om geadviseerd te worden over de aanschaf van één van de alarmsystemen. Het is ook mogelijk om op basis van de opgegeven voorkeuren bij het aanvragen van een offerte een passend alarmsysteem met prijsopgave aangeboden te krijgen van meerdere leveranciers.