Inbraakalarm zakelijk - Alarmsystemen

Een inbraakalarm is voor de zakelijke sector haast onmisbaar geworden in deze tijd, waarin inbraak kan leiden tot grote financiële en andere schade. Indien uw bedrijfspand een hoog risico loopt ten aanzien van inbraak, dan is het zeker verstandig om het bedrijfspand optimaal te beveiligen met een daarvoor geschikt alarmsysteem, zoals een inbraakalarm zakelijk. Een alarminstallatie in de vorm van een inbraakalarm zakelijk kan bovendien preventief werken en potentiële inbrekers afschrikken. Als zichtbaar is voor de inbrekers dat het bedrijfspand van een alarminstallatie is voorzien, dan kan dit een afschrikwekkende werking hebben. Indien er toch wordt ingebroken, zorgt het alarmsysteem voor afgifte van een signaal aan de meldkamer of alarmcentrale.

Opvolging bij inbraakalarm zakelijk

Ondanks de aanwezigheid van een alarmsysteem kan het toch voorkomen dat een poging tot inbraak wordt voortgezet. In dat geval zal het alarmsysteem functioneren als een doorgeefluik aan een meldkamer of alarmcentrale, waar het alarmsignaal binnenkomt. Dit gebeurt vaak in de vorm van een stil alarm, zodat de inbreker niet gewaarschuwd wordt en bij snelle actie op heterdaad betrapt kan worden. Voor deze opvolging bij inbraakalarm zakelijk is het dus nodig dat de alarminstallatie is aangesloten op een meldkamer of alarmcentrale.

Uitbreiding inbraakalarm zakelijk

Bij de keuze voor een inbraakalarm zakelijk zijn er ten aanzien van de detectiesystemen meerdere mogelijkheden, zoals een deurdetector of een glasbreukdetector. In aanvulling op het inbraakalarm kunt u ook kiezen voor alarmering bij andere gebeurtenissen. Daarbij kunt u onder meer denken aan een alarmsysteem indien er zich in het bedrijfspand rookontwikkeling voordoet. Een rookdetector zal in dat geval zorgen voor afgifte van een alarmsignaal. Verder kan in het installeren van een alarminstallatie voor ontruiming zorgen voor een vlotte ontruiming van het bedrijfspand in het geval van bijvoorbeeld uitbraak van brand of andere gevaarlijke situaties. Het is belangrijk dat uw bedrijfspand goed wordt beveiligd tegen inbraak, maar het is eveneens van belang om bij de beveiliging aandacht te besteden aan andere mogelijke gebeurtenissen, waarbij alarmering zelfs levensreddend kan werken.